2014 m. balandžio 1 d., antradienis

Kūrybinės stovyklėlės 6-18 metų vaikams Vilniuje, Justiniškėse: rankinės arba kambario modelio gamyba.

Kviečiu į kūrybines stovyklėles vaikams nuo 6 iki 18 metų. Jų metu išbandysime įvairias rankdarbių technikas ir visas žinias pritaikysime viename dideliame darbe.


1 STOVYKLĖLĖ:
"Rankinės su metaliniu užsegimu gamyba"
Darysime vieną darbą, bet išbandysime daug technikųTai bus rankinė kurią dirbsime nuo pradžios iki galo: kursime viziją, darysme iškarpas pagal turimas rankenų užsegimus, mokysimės megzti, nerti, siuvinėti  ar kaip kitaip gaminti  reikiamas detales (priklausomai, nuo vaikų noro, įgūdžių ir darbo spartos); visas detales pritaikysime rankinės puošybai, siūsime rankinės vidui pamušalą ir t.t. Gaminama rankinė bus mažesnė, negu nuotraukoje (planuojama maždaug 15x20 cm) :)


2 STOVYKLĖLĖ:
"Kambario modelio gamyba"
Darysime vieną darbą, bet išbandysime daug technikųTai bus kambarys, kurį "įrenginėsime". Dėmesys bus ne pačio kambario sienų gamybai, o būtent detalių gamybai jam (jau esame darę namus, kurs didesnis dėmesys buvo pačio namo, t.y. sienų statybai, galite pasižiūrėti štai čia:
Taigi, jau paruoštus kambario modelius ("sienas") dekoruosime, kursime baldus, kilimėlius, mini indus, gėles arba tai, ką tik sugalvos vaikai ir kiek spėsime per tam skirtą laiką. Kambarys bus pasirinkto dydžio ir atrodys kaip tikras, t.y. erdvinis, tik be priekinės sienos, kad galima būtų žaisti ir sudėti įvairius daiktu ar baldus. 
Vienas pavyzdys, paimtas iš čia: http://jicolin.free.fr/en/vitrine1.htm

Daugiau kambario modelių pavyzdžių  galite pasižiūrėti internete, į paieškos laukelį įvedę anglišką žodį "roombox".
Jeigu vaikai jau įsivaizduoja, kokio kambario nori (matė interjero nuotrauka internete ar žurnale), gali atsinešti nuotrauką - tai palengvins darbą - bus paprasčiau kurti detales ir jas išdėlioti. Tai gali būti ir virtuvė, ir vaiko kambarys, ir svetainė, ir vonia - viskas, ko tik geidžia širdis.


Stovyklėlių darbo laikas ir trukmė 
Užsiėmimų trukmė - 5 užsiėmimai po 3 val.
Būtinai - arbatos pertraukėlė, tad vaikai gali su savim atsinešti užkandžių. Arbatos arba negazuoto mineralinio visuomet bus.

Kokio amžiaus vaikams skirta stovyklėlė ?
Kviečiami 6 - 18 metų vaikai. Grupė nebus skirstoma pagal amžių, dirbsime visi kartu tuos pačius darbus, tik priklausomai nuo amžiaus ir darbo spartos, skirtingo sudėtingumo ir dydžio.
Renkama nedidelė 2-5 grupelė.

Ko reikės?  

Visos medžiagos ir priemonės bus duotos.

Kaina
Kaina - 160 Lt . Visos priemonės bus duotos. Apmokėjimas - pirmą užsiėmimų dieną. 

Kur vyks stovyklėlė?
Užsiėmimai vyks Vilniuje, Justiniškėse, šalia Justiniškių "Norfos" (ir Justiniškių turgelio), Justiniškių ir Rygos gatvių sankirtoje.

Kaip užsiregistruoti ?
Registracijai rašykite laišką adresu : rankdarbiumokykla@gmail.com . Laiške būtinai nurodykite, kad norit registruotis į stovyklėlę.
Taip pat galite  skambinti tel. 8 675 15554.
Likus kelioms dienoms iki kursų, kiekvienas užsiregistravęs gaus laišką - priminimą su išsamesne informacija, kaip rasi Rankdarbių Mokyklą.
Jeigu norėsite užsiregistruoti likus dienai iki kursų arba tą pačią dieną, prašom skambinti (o ne rašyti el.laiškutį). 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą