2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Rankdarbių būreliai mergaitėms ir merginoms Vilniuje, Justiniškėse

Mintis...

 Mūsų vaikai sugeba ne vien leisti dienas prie kompiuterio ir televizoriaus ekranų. Mūsų vaikai gali daugiau! 
Augindama 3 vaikus, galiu drąsiai teigti, kad sukurti kažką savo rankomis vaikui yra daug maloniau ir svarbiau, negu nusipirkti panašų daiktą parduotuvėje. Tik padarydamas pats ir supratęs, kiek laiko, kantrybės ir darbo įdėta į mus supančius daiktus jis pradės vertint ir gerbti kitų žmonių darbus. O ir kiek džiaugsmo, pasitikėjimo savo jėgomis ir pasididžiavimo vaikų žodžiuose: "tai padariau aš, aš pats" , "aš galiu". Užsiimdami rankdarbiais, vaikai išmoksta ne vien tik vienos ar kitos technologijos. Jie mokosi susikaupti, jie mokosi kantrybės. Rankdarbiai lavina loginį mąstymą, moko ieškoti įdomesnių sprendimų, rodo, kad nebūtinai reikia laikytis taisyklių, o pasukus galvą tą pati rezultatą galima gauti žymiai greičiau, lengviau ir įdomiau.

Neužgožkime vaikų smalsumo ir noro mokytis bei daryti visko patiems. Ir atskleiskime jiems stebuklingą rankdarbių pasaulio paslaptis :) 

Apie būrelius
Siekiant kokybiško mokymo proceso su geru rezultatu, bus renkamos mažos, 2-4 vaikų grupelės. Svarbiausia - dėmesys kiekvienam vaikui.
Renkamos nuolatinės grupės. O jeigu Jūsų vaikas dėl ligos ar kitų priežasčių negalės atvykti, už praleistas pamokas nereikės mokėti (bet būtų smagu gauti žinutę iš Jūsų apie tai).
Jeigu atsiras daugiau norinčių, visus mokslo metus bus formuojamos naujos grupės arba vaikai galės prisijungti prie jau besimokančių.
Mokymo programa (apie ją skaitykite toliau) apims daug įvairių rankdarbių rūšių. Tikslas - sudominti vaikus. Mokymo programa visumet bus derinama su vaikais, o jeigu tėveliai turi kažkokių pageidavimų - įtai būtinai atžilvelgsim :). Pamokos metu draugiškai aptarsime, ko vaikai norėtų išmokti ir bus pasiūlyta bent keletas temų. Draugiškai išsirinksime, kas yra įdomiausia ir aktualiausia. Dažnai skirtingos grupės daro skirtingus darbus, nes atsižvelgiama į kiekvieno vaiko gebėjimus ir norus. Mokytis turi būti ne vien tik naudinga, bet ir smagu :)   Nebus atskiro  vienos ar kitos technologijos akcentavimo: šiandien mokomės megzti, ir kitą kartą megsime, ir dar kitą kartą tęsime vėl tą patį..., nes retas rankdarbis atliekamas viena technologija ir dažnai reikalauja daugiau žinių bei skirtingų įgūdžių, kuriuos išmoksime derinti ir panaudoti įdomesnėms darbams. Taip pat bus darbų, kuriuos darysime kelis užsiėmimus. Būrelių tikslas  - gauti rezultatą, gaminį, kad po kiekvieno užsiėmimo (arba kelių) vaikas namo parsineštų ne tik žinias, bet ir po užbaigtą darbą, kurį galės pritaikyti, dėvėti, kuriuo galės džiaugtis, puoštis ir galų gale girtis bei ištarti tą pasididžiavimu kupiną "tai padariau AŠ pati". 


 
Rankdarbių būrelių grupės

Siūlomos kelios rankdarbių būrelių grupės:
5-7 metų mergaitėms (tik šeštadieninė grupė, užsiėmimo trukmė - 1 val, užsiėmimo pradžia - 10 val.)

7-11 metų mergaitėms (tiksliau, 1-4 klasių moksleivėms);

11-15 metų merginoms (5-8 klasių moksleivėms);

16-18 metų paauglėms (9-12 klasių moksleivėms. 
 
Užsiėmimų laikas bei trukmė
Vienas užsiėmimas - 1,5 val. Darbo dienomis bus po kelias skirtingo amžiaus grupes.
Užsiėmimų pradžia  (kasdien skirtingų grupių laikas bus vis kitas, tad galima bus prisiderinti ir rasti geriausiai tinkantį laiką): 12 val.,13 val., 14 val.arba 14.30 ir 16 val.
Taip pat bus renkama jungtinė (7-15 metų mergaitėms/merginoms) šeštadieninė grupė, kurios užsiėmimai prasidės 11 val 15 min.


Mokymo programa

Skirtingų amžiaus grupių mokymo programa bus panaši, bet skirsis darbų sudėtingumas.

Taip pat noriu atkreipti tėvelių dėmesį į tai, kad kiekvieno mėnesio keli užsiėmimai gali būti tęstiniai: pavyzdžiui, per pirmą mėnesio užsiėmimą lipdysim iš kepamo modelino detales, o per kitą - iš tų detalių versime papuošalus. T. y. kas mėnesį išbandysime įdomesnę techniką, bet kurios per dėl jos ypatybių (reikės, kad iškeptų arba išdžiūtų detalės ar gaminys ir pan.) per vieną užsiėmimą neįmanoma padaryti. Per likusias mėnesio pamokas po kiekvieno užsiėmimo vaikas parsineš po užbaigtą darbą.

Pamokų metu: 

išmoksime siūti žaisliukus, raktų pakabukus,  papuošalus plaukams, iš karoliukų versime linksmus pakabukus ant kuprinių, lipdysime iš kepamo modelino ir iš gautų detalių versime karolius bei auskarus, pinsime apyrankes, puošime rašiklius ir pieštukus, siūsime  aksesuarus iš dirbtinio veltinio, siuvinėsime knygų skirtukus, velsime sausuoju būdu, darysime darbelius dekupažo technika, piešime ant porceliano: sukursime išskirtinius puodelius sau arba kam nors dovanų, darysime mini albumus scrapbooking technika ausime, gaminsime užrašines, mokysimės ne tik tradicinių rankdarbių technikų, bet ir naujai atsirandančių ir visame pasauliai sparčiai populiarėjančių. 7-11 metų grupėse taip pat bus nėrimo ir mezgimo pradžiamokslis, o vyresnėse grupėse tobulinsime šiuos įgūdžius. Taip pat o turputį mokysimės naudotis siuvimo mašina ir įvairiais įdomesniais rankdarbiųįrankiais, palengvinančiais ar paįvairinančiais darbą. 
Įrašo gale galėsite pasižiūrėti keletą praeitų metų mergaičių ir merginų darbų.


Kainos ir apmokėjimas
Vieno užsiėmimo kaina - 20 Lt. Į tą kaina įskaičiuotos visos priemonės, kurių prireiks pamokų metu.
Už kiekvieną pamoką galima bus apmokėti atėjus į pamoką. Arba prieš pirmąją mėnesio pamoka galima apmokėti iškart už visą mėnesį. Jeigu kurį nors užsiėmimą Jūsų vaikas praleis, pinigai niekur nedings ir keliaus kito mėnesio pamokoms apmokėti.

Kaip užsiregistruoti ir kada prasidės užsiėmimai? 
Jeigu turite klausimu arba norite užsiregistruoti, skambinkite tel. 8 675 15554.
Taip pat galite rašyti laišką adresu : rankdarbiumokykla@gmail.com  . Laiške būtinai nurodykite, kokio amžiaus Jūsų vaikas, kokiu laiku ir kurią dieną norėtų lankyti bei kokį būrelį.

Kur vyks užsiėmimai?

 Užsiėmimai vyks Vilniuje, Justiniškėse, šalia Justiniškių Norfos (ir Justiniškių turgelio), Justiniškių ir Rygos gatvių sankirtoje. Tikslesnė informacija - telefonu.

Keletas praeitų metų mergaičių ir merginų darbų:
















 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą