2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Modeliavimo būrelis berniukams Vilniuje, Justiniškėse

Mintis...
Mūsų vaikai geba ne vien leisti dienas prie kompiuterio ir televizoriaus ekranų. Mūsų vaikai gali daugiau!
Sukurti kažką savo rankomis vaikui yra daug maloniau ir svarbiau, negu nusipirkti panašų daiktą parduotuvėje. Kiek džiaugsmo, pasitikėjimo savo jėgomis ir pasididžiavimo vaikų žodžiuose: "tai padariau aš", "aš pats" , "aš galiu".
Modeliuodami, vaikai išmoksta ne vien tik vienos ar kitos technologijos, jos panaudojimo arba įvairių priemonių derinimo vienam darbeliui. Jie mokosi susikaupti, mokosi kantrybės.  Šis kruopštus darbas lavina loginį ir erdvinį mąstymą, moko ieškoti įdomesnių sprendimų, rodo, kad nebūtinai reikia laikytis taisyklių, o pasukus galvą tą pati rezultatą galima gauti žymiai greičiau, lengviau ir įdomiau. Modeliavimas skatina domėtis  ir ieškoti informacijos, pažinti
mus supančius daiktus ir įrenginius, patenkinti daugumos vaikų smalsumą bei atsakyti į klausimą: "O kaip tai veikia?".
 
Apie būrelį
Siekiant kokybiško mokymo proceso su geru rezultatu, bus renkamos mažos 2-5 vaikų grupelės. Svarbiausia - dėmesys kiekvienam vaikui ir kad žinios  pasiektų vaiką tada, kai jam to reikia. 
Renkamos nuolatinės grupės. O jeigu Jūsų vaikas dėl ligos ar kitų priežasčių negalės atvykti, už praleistas pamokas nereikės mokėti (bet būtų smagu gauti žinutę iš Jūsų apie tai). 

Jeigu atsiras daugiau norinčių, visus mokslo metus bus formuojamos naujos grupės arba vaikai galės prisijungti prie jau besimokančių.

Mokymo programa  apims įvairias rankdarbių rūšis, bet didžiausias dėmesys visgi bus modeliavimui iš popieriaus.
Išmoksime išlankstyti katapultą, lėktuvus, laivus, iš dėžučių klijuosime automobilius, mokysimės patys iš vieno popieriaus lapo sukonstruoti mašiną ar erdvėlaivį, iš storo kartono sukursim garažą ir kelio modelį su viaduku, papje maše technika padirbsim įdomią požeminę mašinų stovėjimo aikštelę. Nors nebus atskiro  vienos ar kitos technologijos akcentavimo, nes retas darbelis atliekamas viena technika ir dažnai reikalauja daugiau žinių bei skirtingų įgūdžių, kuriuos išmoksime derinti ir panaudoti įdomesnėms darbams. Bus darbų, kuriuos darysime keletą užsiėmimų.  Užsiėmimai orientuoti į tai, kad vaikas gautų ne tik teorinių žinių, bet ir rezultatą, gaminįužbaigtą darbą, su kuriuo galės žaisti, kuriuo galės džiaugtis,  ir galų gale girtis bei ištarti tą pasididžiavimu kupiną "tai padariau AŠ pats". 
Tai pat siekiant lavinanti ir ugdyti kūrybišką, smalsią ir šiuolaikiškai mąstančią asmenybę, gebančią rasti įdomesnių sprendimų ir matyti paprastuose daiktuose daug daugiau, negu kiti, nemažai dėmesio skirsim ir kasdienių kiekvienuose namuose turimų daiktų panaudojimui ir modeliavimui iš jų: funkcionalios technikos ( pavyzdžiui, vėju varomų mašinėlių ir t.t.) bei linksmų žaidimų gamybai iš vienkartinių indų, šiaudelių, plastikinių butelių kamštukų ir t.t. ir pan. 
Užsiėmimo metu visuomet aptarsime, ką veiksime kitą kartą. Bus pasiūlyta bent keletas temų. Nėra kažkokios griežtos programos, kurios privalome laikytis. Patys draugiškai sprendžiame, ką veiksime kitą kartą. O jeigu mokymo metu vaikams atsiranda savo idėjų ir norų - jie labai sveikintini ir visuomet į tai bus atsižvelgta. Taip pat ir tėveliai gali siūlyti savo temas, galbūt net ir visai nesusijusias su modeliavimu, tačiau vaikams aktualias ir įdomias. Konstruosime, modeliuosime,kursime ir smagiai triukšmausime :)

Būrelių grupės
Siūloma vieno amžiaus tarpsnio grupė - 1-4 klasių moksleiviams (6-9 metų berniukams). 
Planuojamas penktadieninis užsiėmimas, kurio pradžia - 16 val. Tačiau, jeigu šis laikas nėra tinkamas, susisiekite ir rasime gersnį sprendimą :)
Būrelis skirtas berniukams, tačiau jeigu auginate smalsią dukrą, kuriai labai patinka modeliavimas ir technika, su dideliu džiaugsmu priimsime ir mergaites :) Tik aptarkite su dukra mokymo programą: ar tikrai jai bus įdomu.
 
Užsiėmimų laikas bei trukmė
Vienas užsiėmimas - 1,5 valandos .
Planuojamas penktadieninis užsiėmimas , kurio pradžia - 16 val. Tačiau, jeigu šis laikas nėra tinkamas, susisiekite ir rasime gersnį sprendimą :) 
 Jeigu atsiras daugiau norinčių, bus kelios grupės skirtingomis dienomis ir skirtingu laiku, tad galima bus prisiderinti ir rasti geriausiai tinkantį laiką.
 
Kainos ir apmokėjimas
Vieno užsiėmimo kaina - 20Lt. Į tą kaina įskaičiuotos visos priemonės, kurių prireiks pamokų metu.
Už kiekvieną pamoką galima bus apmokėti atėjus į pamoką.
Arba prieš pirmąją mėnesio pamoka galima apmokėti iškart už visą mėnesį. Jeigu kurį nors užsiėmimą Jūsų vaikas praleis, pinigai niekur nedings ir keliaus kito mėnesio pamokoms apmokėti.
 
Kaip užsiregistruoti? 
Jeigu turite klausimu arba norite užsiregistruoti, skambinkite tel. 8 675 15554.
Taip pat galite rašyti laišką adresu : rankdarbiumokykla@gmail.com  . Laiške būtinai nurodykite, kokio amžiaus Jūsų vaikas, kokiu laiku ir kurią dieną norėtų lankyti bei kokį būrelį.
 
Kur vyks užsiėmimai?
 Užsiėmimai vyks Vilniuje, Justiniškėse, šalia Justiniškių Norfos (ir Justiniškių turgelio), Justiniškių ir Rygos gatvių sankirtoje. Tikslesnė informacija - telefonu.
 
Keletas praeitų metų darbų:
 





 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą