2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Mergaičių kurtos rankinės ir piniginės

Keletas užsiėmimų  intensyvaus darbo ir jau galime džiaugtis neeiliniais rezultatai – 3 elegantiškos rankinės ir 2 linksmos piniginės. Didžiuojuosi savo mokinėmis. O neeiliniai jie dar ir dėl to, kad puikiai suvokiu, jog ir suaugusiems toks darbas būtų tikras iššūkis.
Tikslas buvo ne tik gauti rezultatus, bet ir išmokti naujų technologijų. Visi darbai puikiai pavyko, nors ir ne iš karto. Tačiau kas nedirba, tam ir nebūna „kabliukų“, kai mintyse matai viziją, bet padarius, supranti, kad kažkas nėra taip, kaip tikėjaisi. Ir tenka perdaryti. Tačiau mes tai įveikėm ir džiaugiamės rezultatais.
Dar vienas smagumas – kad ir po ilgų užsiėmimų, daug kikenimo ir pokalbių apie viską, mergaitės nenorėjo išeiti ir prašė pratęsti užsiėmimus bent 15 min :)
Visos rankinės yra su metaliniu užsegimu ir kokybiškai įsiūtu pamušalu. Iškarpas piešėme pačios. Rankinių idėjos buvo ir mano, ir iš interneto platybių. Tačiau į kiekvieną darbą įdėtos ir pačių mokinių vizijos.
Po kiekviena nuotrauka trumpas aprašas. Nuotraukas padidinsite, paspaudę ant jų :)

Anastasijos (12 m., šeštokės) rankinė su veideliu. Veidelį darėm iškylų ir siuvinėjome, prie jo buvo daugiausia krapštymosi, kad veido forma neiškryptų. Kepurė nerta. Šioje vietoje man pačiai buvo sudėtinga, nes Nastia – kairiarankė, bet viskas gerai pavyko.


Evelinos (antrokės)  piniginė– asiliukas. Mokėmės naujos technikos – audėme asiliukui kilimėlį ant nugaros. Dar naujas dalykas buvo akių pritvirtinimas, nes akis darėme tokias pat, kaip ir kolekcinių meškiukų – tai nėra sagos, jos yra stiklinės su metalinėm kilpom nugarėlėje.

Ugnės (trečiokės) rankinė su nertomis gėlėmis. Mokėmės nerti nuo pat pradžios: kilpelės, žemi stulpeliai, stulpeliais su apmetimų – nauji terminai ir nauji įgūdžiai.

Vilnelės (trečiokės) piniginė – laputė žaliavalgė :) Rimčiau susipažinom su žaislų siuvimo technologija : kaip siūti, kaip įkirpti audinį, kad išvertus nebūtų raukšlių, kaip užsiūti prikimštas detales taip, kad nesimatytų siūlės.

Karolinos (trečiokės) rankinė su nėriniais. Ilgiausias ir sudėtingiausias darbas, kaip ir Ugnės, buvo nėrimo pradžiamokslis. Ir nėrinio prisiuvimas ranka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą