2014 m. balandžio 30 d., trečiadienis

Rankinės su metaliniu užsegimu ir mezginiais/nėriniais siuvimo kursai gegužės 8,15,22,29 d.d., ketvirtadieniais Vilniuje

Rankdarbių Mokykla kviečia į rankinės su metaliniu užsegimu ir mezginiais/nėriniais siuvimo kursus.

Kursų metu darysime rankinę kurią dirbsime nuo pradžios iki galo: kursime viziją, darysme iškarpas pagal turimas rankenų užsegimus,  megsime arba nersime nėrinius, galbūt siuvinėsime ar kaip kitaip gaminsime norimas detales, siūsime rankinės vidui pamušalą, dirbsime rankenas ir t.t. 
Planuojami 4 užsiėmimai plius namuose reikės taip pat padirbėti.
Visos informacijos ieškokite štai čia:

Rankinės su metaliniu užsegimu ir mezginiais/nėriniais siuvimo kursai Vilniuje

Rankdarbių Mokykla kviečia į rankinės su metaliniu užsegimu ir mezginiais/nėriniais siuvimo kursus.
Kursų metu darysime rankinę kurią dirbsime nuo pradžios iki galo: kursime viziją, darysme iškarpas pagal turimas rankenų užsegimus,  megsime arba nersime nėrinius, galbūt siuvinėsime ar kaip kitaip gaminsime norimas detales, siūsime rankinės vidui pamušalą, dirbsime rankenas ir t.t. 
Planuojami 4 užsiėmimai plius namuose reikės taip pat padirbėti.
Dėmesio!
Jeigu netinka kursų data ar laikas, rašykite laiškutį arba skambinkite - rasim tinkamesnį variantą :)

Sudėtingumas    
Kursai puikiai tiks ir norinčioms pasigaminti dailią išskirtinę rankinę. 

Ko reikės? 
Jeigu nežinote, ko norite, priemonės bus duotos, tačiau už jas reikės sumokėti. Rankines darysime su žalvario spalvos (kaip nuotraukoje) užsegimu arba sidabriniu.

Kaina ir trukmė
Kursų trukmė -  4-6 užsiėmimai po 1,5-2 val.
Kaina - vienas užsiėmimas 30 Lt. Iškart yra apmokami 4 užsiėmimai - 120 Lt, jeigu matysite, kad dar nespėjat, už kiekvieną papildomą užsiėmimą galėsite sumokėti atskirai. Priemonės į kainą neįskaičiuotos. Jeigu jums reikės tik metalinio užsegimo, tokio, kaip nuotraukoje, jis kainuos 30 Lt (žalvario spalvos, ilgis - 25 cm). Bus ir kitokių užsegimų, jų kainas pasakysiu per užsiėmimą. Jeigu norite nusipirkti pačios, parašykite man - patarsiu, kur galima įsigyti Vilniuje. Jeigu reikės visų priemonių (ir audinio, ir siūlų, ir pamušalo, ir paklijavimo, ir metalinių ar kitokių detalių rankenai bei papuošimui), visos priemonės kainuos 60 Lt. Audinių ir siūlų pasirinkimas bus.
Idividualių užsiėmimų kaina - 30 Lt už valandą (suderinus laiką, kitu jums patogiu laiku).
Šiuo metu renkama grupė šiam mėnesiui: 
Kur vyks kursai? 
Užsiėmimai vyks Vilniuje, Justiniškėse, šalia Justiniškių "Norfos" (ir Justiniškių turgelio), Justiniškių ir Rygos gatvių sankirtoje. Smulkesnė informacija - telefonu.

Kaip užsiregistruoti ?
Registracijai rašykite laišką adresu : rankdarbiumokykla@gmail.com . Laiške būtinai nurodykite, į kokius kursus  užsirašote.
Taip pat galite  skambinti tel. 8 675 15554.
Likus kelioms dienoms iki kursų, kiekvienas užsiregistravęs gaus laišką - priminimą su išsamesne informacija, kaip rasi Rankdarbių Mokyklą.
Jeigu norėsite užsiregistruoti likus dienai iki kursų arba tą pačią dieną, prašom skambinti (o ne rašyti el.laiškutį). 

2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Skrebai :)

Skrebas, kaip ir bet kuri technika, vienoms "prilimpa", kitoms ne. Man kažkada jis labai padėjo atrasti kūrybinę laisvę ir įkvėpė įdomiems darbams bei eksperimentams. Ir kaip bebūtų keista, būtent skrebui esu dėkinga už turbūt didžiausią idėjų gausą. Kažkada jis pažadino manyje tiek minčių :) Nors pati dabar skrebinu retai, nes vis atsiranda nemažai kitų rankdarbių bei darbų, kurie nurungia skrebą, bet visuomet busiu dėkinga jam :) Mano skrebinius darbus galite pasižiūrėti štai čia:
 http://ranku-darbo-gyvenimas.blogspot.com/search/label/crafts.scrapbooking
Na, ir Rankdarbių mokykloje karts nuo karto vyksta skrebo užsiėmimai (vienas iš jų planuojamas ryt - info čia) . Štai keletas darbo akimirkų ir užbaigtų (arba nevisai) darbų.

Daivos skrebas "Mano kaubojai"

Agnės skrebas "Kartu..."

Ingos skrebas "Ilgai laukėm tavęs"

Anastasijos skrebas "Debesys"

Renatos skrebas "Ričiukas mylimukas"


Kristinos skrebas "Mano pirmi metai"

P.S. Loreta, neradau tavo gražaus žalio darbo nuotraukos. Reikia įamžinti :)

2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Mergaičių kurtos rankinės ir piniginės

Keletas užsiėmimų  intensyvaus darbo ir jau galime džiaugtis neeiliniais rezultatai – 3 elegantiškos rankinės ir 2 linksmos piniginės. Didžiuojuosi savo mokinėmis. O neeiliniai jie dar ir dėl to, kad puikiai suvokiu, jog ir suaugusiems toks darbas būtų tikras iššūkis.
Tikslas buvo ne tik gauti rezultatus, bet ir išmokti naujų technologijų. Visi darbai puikiai pavyko, nors ir ne iš karto. Tačiau kas nedirba, tam ir nebūna „kabliukų“, kai mintyse matai viziją, bet padarius, supranti, kad kažkas nėra taip, kaip tikėjaisi. Ir tenka perdaryti. Tačiau mes tai įveikėm ir džiaugiamės rezultatais.
Dar vienas smagumas – kad ir po ilgų užsiėmimų, daug kikenimo ir pokalbių apie viską, mergaitės nenorėjo išeiti ir prašė pratęsti užsiėmimus bent 15 min :)
Visos rankinės yra su metaliniu užsegimu ir kokybiškai įsiūtu pamušalu. Iškarpas piešėme pačios. Rankinių idėjos buvo ir mano, ir iš interneto platybių. Tačiau į kiekvieną darbą įdėtos ir pačių mokinių vizijos.
Po kiekviena nuotrauka trumpas aprašas. Nuotraukas padidinsite, paspaudę ant jų :)

Anastasijos (12 m., šeštokės) rankinė su veideliu. Veidelį darėm iškylų ir siuvinėjome, prie jo buvo daugiausia krapštymosi, kad veido forma neiškryptų. Kepurė nerta. Šioje vietoje man pačiai buvo sudėtinga, nes Nastia – kairiarankė, bet viskas gerai pavyko.


Evelinos (antrokės)  piniginė– asiliukas. Mokėmės naujos technikos – audėme asiliukui kilimėlį ant nugaros. Dar naujas dalykas buvo akių pritvirtinimas, nes akis darėme tokias pat, kaip ir kolekcinių meškiukų – tai nėra sagos, jos yra stiklinės su metalinėm kilpom nugarėlėje.

Ugnės (trečiokės) rankinė su nertomis gėlėmis. Mokėmės nerti nuo pat pradžios: kilpelės, žemi stulpeliai, stulpeliais su apmetimų – nauji terminai ir nauji įgūdžiai.

Vilnelės (trečiokės) piniginė – laputė žaliavalgė :) Rimčiau susipažinom su žaislų siuvimo technologija : kaip siūti, kaip įkirpti audinį, kad išvertus nebūtų raukšlių, kaip užsiūti prikimštas detales taip, kad nesimatytų siūlės.

Karolinos (trečiokės) rankinė su nėriniais. Ilgiausias ir sudėtingiausias darbas, kaip ir Ugnės, buvo nėrimo pradžiamokslis. Ir nėrinio prisiuvimas ranka.

2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Gražinos naujagimis meškiukas :)

Pasidžiaukite kartu :)
Mums su Gražina gimė mažiukas kolekcinis tikrų tikriausias teddy meškiukas :) Gimdymas buvo ilgas, bet tikrai buvo to vertas :) Smagu ir labai gera, kai matai, kad tos, kurios ateina pas mane mokytis, užbaigia darbus ir sukuria naują, mažą stebuklą. Savo sielai. Ir savo širdžiai. Ir va taip, kaip paskutinę šio meškiuko gimimo akimirka, džiaugiasi savo meškiuku ir juo gėrisi: švelniai po plaukelį šukuoja jo gauriukus ir kaifuoja, kad darbas baigtas, o rezultatas - štai  toks :)

P.S. O jeigu yra norinčiu sukurti panašų meškiuką, kviečiu į individualius meškiuko siuvimo kursus :) Info štai čia :
http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2014/01/kolekcinio-autorinio-mini-meskiuko.html


2014 m. balandžio 1 d., antradienis

Kūrybinės stovyklėlės 6-18 metų vaikams Vilniuje, Justiniškėse: rankinės arba kambario modelio gamyba.

Kviečiu į kūrybines stovyklėles vaikams nuo 6 iki 18 metų. Jų metu išbandysime įvairias rankdarbių technikas ir visas žinias pritaikysime viename dideliame darbe.


1 STOVYKLĖLĖ:
"Rankinės su metaliniu užsegimu gamyba"
Darysime vieną darbą, bet išbandysime daug technikųTai bus rankinė kurią dirbsime nuo pradžios iki galo: kursime viziją, darysme iškarpas pagal turimas rankenų užsegimus, mokysimės megzti, nerti, siuvinėti  ar kaip kitaip gaminti  reikiamas detales (priklausomai, nuo vaikų noro, įgūdžių ir darbo spartos); visas detales pritaikysime rankinės puošybai, siūsime rankinės vidui pamušalą ir t.t. Gaminama rankinė bus mažesnė, negu nuotraukoje (planuojama maždaug 15x20 cm) :)


2 STOVYKLĖLĖ:
"Kambario modelio gamyba"
Darysime vieną darbą, bet išbandysime daug technikųTai bus kambarys, kurį "įrenginėsime". Dėmesys bus ne pačio kambario sienų gamybai, o būtent detalių gamybai jam (jau esame darę namus, kurs didesnis dėmesys buvo pačio namo, t.y. sienų statybai, galite pasižiūrėti štai čia:
Taigi, jau paruoštus kambario modelius ("sienas") dekoruosime, kursime baldus, kilimėlius, mini indus, gėles arba tai, ką tik sugalvos vaikai ir kiek spėsime per tam skirtą laiką. Kambarys bus pasirinkto dydžio ir atrodys kaip tikras, t.y. erdvinis, tik be priekinės sienos, kad galima būtų žaisti ir sudėti įvairius daiktu ar baldus. 
Vienas pavyzdys, paimtas iš čia: http://jicolin.free.fr/en/vitrine1.htm

Daugiau kambario modelių pavyzdžių  galite pasižiūrėti internete, į paieškos laukelį įvedę anglišką žodį "roombox".
Jeigu vaikai jau įsivaizduoja, kokio kambario nori (matė interjero nuotrauka internete ar žurnale), gali atsinešti nuotrauką - tai palengvins darbą - bus paprasčiau kurti detales ir jas išdėlioti. Tai gali būti ir virtuvė, ir vaiko kambarys, ir svetainė, ir vonia - viskas, ko tik geidžia širdis.


Stovyklėlių darbo laikas ir trukmė 
Užsiėmimų trukmė - 5 užsiėmimai po 3 val.
Būtinai - arbatos pertraukėlė, tad vaikai gali su savim atsinešti užkandžių. Arbatos arba negazuoto mineralinio visuomet bus.

Kokio amžiaus vaikams skirta stovyklėlė ?
Kviečiami 6 - 18 metų vaikai. Grupė nebus skirstoma pagal amžių, dirbsime visi kartu tuos pačius darbus, tik priklausomai nuo amžiaus ir darbo spartos, skirtingo sudėtingumo ir dydžio.
Renkama nedidelė 2-5 grupelė.

Ko reikės?  

Visos medžiagos ir priemonės bus duotos.

Kaina
Kaina - 160 Lt . Visos priemonės bus duotos. Apmokėjimas - pirmą užsiėmimų dieną. 

Kur vyks stovyklėlė?
Užsiėmimai vyks Vilniuje, Justiniškėse, šalia Justiniškių "Norfos" (ir Justiniškių turgelio), Justiniškių ir Rygos gatvių sankirtoje.

Kaip užsiregistruoti ?
Registracijai rašykite laišką adresu : rankdarbiumokykla@gmail.com . Laiške būtinai nurodykite, kad norit registruotis į stovyklėlę.
Taip pat galite  skambinti tel. 8 675 15554.
Likus kelioms dienoms iki kursų, kiekvienas užsiregistravęs gaus laišką - priminimą su išsamesne informacija, kaip rasi Rankdarbių Mokyklą.
Jeigu norėsite užsiregistruoti likus dienai iki kursų arba tą pačią dieną, prašom skambinti (o ne rašyti el.laiškutį). 
 

Simegrafijos kursai balandžio 3 d., ketvirtadienį, 18 val., Vilniuje

Balandžio 3 d., ketvirtadienį, 18 val. Rankdarbių Mokykla kviečia į  simegrafijos kursus. Kursų metu susipažinsite su technika ir išmoksite pagrindinių gudrybių (siuvinėjimo keliais sluoksniais ir t.t.) bei pagaminsite nedidelį paveiksliuką.
Visos informacijos ieškokite štai čia:
http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2014/04/simegrafijos-kursai-vilniuje.html


Simegrafijos kursai Vilniuje, Justiniškės

Rankdarbių Mokykla kviečia į simegrafijos kursus.
Kursų metu  išmoksite pagrindinių siuvinėjimo gudrybių (vieno sluoksnio ir kelių sluoksnių siuvinėjimo ir t.t.) ir išsiuvinėsite nedidelį paveiksliuką.
Dėmesio!
Jeigu netinka kursų data ar laikas, rašykite laiškutį arba skambinkite - rasim tinkamesnį variantą :)

Sudėtingumas   
Kursai puikiai tiks visoms: ir pradedančioms, ir jau išbandžiusioms šią techniką.

Ko reikės? 
Atsineškite gerą ir darbščią nuotaiką, o visos medžiagos ir priemonės bus duotos :)   

Kaina ir trukmė
Užsiėmimo trukmė -  1,5 val.
Kaina:  35 Lt
Individualių užsiėmimų kaina - 50 Lt (suderinus laiką, kitu jums patogiu laiku).
Šiuo metu renkama grupė šiam mėnesiui:

Kur vyks kursai?
Užsiėmimai vyks Vilniuje, Justiniškėse, šalia Justiniškių "Norfos" (ir Justiniškių turgelio), Justiniškių ir Rygos gatvių sankirtoje. Smulkesnė informacija - telefonu. 

Kaip užsiregistruoti ?
Registracijai rašykite laišką adresu : rankdarbiumokykla@gmail.com . Laiške būtinai nurodykite, į kokius kursus  užsirašote.
Taip pat galite  skambinti tel. 8 675 15554.
Likus kelioms dienoms iki kursų, kiekvienas užsiregistravęs gaus laišką - priminimą su išsamesne informacija, kaip rasti Rankdarbių Mokyklą.
Jeigu norėsite užsiregistruoti likus dienai iki kursų arba tą pačią dieną, prašom skambinti (o ne rašyti el.laiškutį). 

"Scrapbooking" kursai balandžio 26 d., šeštadienį, Vilniuje

Balandžio 26 d., šeštadienį, 13 val Rankdarbių mokykla kviečia į  "scrapbooking" technikos kursus: vienos arba kelių nuotraukų kompozicija nuotraukų albumui arba sienos kabikui.

Kursų metu darysime darbą, panaudodami vieną arba kelias nuotraukas. Rezultatas - arba puslapis į nuotraukų albumą, arba darbas, kurį rėminsit, kabinsite ant sienos, statysite ant stalo ir pan. 

Sutažo papuošalų kursai gegužės 14 d., trečiadienį, 18 val., Vilniuje

Gegužės 14 d., trečiadienį, 18 val, Rankdarbių Mokykla kviečia į sutažo papuošalų kursus. 

Kursų metu kursim papuošalą - segę arba pakabuką. 
Visos informacijos ieškokite štai čia:
http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2013/10/sutazo-papuosalu-kursai-spalio-19-d.html

Epoksidinės dervos papuošalų kursai gegužės 9 d., penktadienį, Vilniuje

Gegužės 9 d., penktadienį, 18 val., Rankdarbių Mokykla kviečia į epoksidinės dervos papuošalų kursus.

Kursų metu iš sausų gėlių ir žolių komponuosime kompoziciją, kurią įamžinsim skaidrioje epoksidinėje dervoje.
Visos informacijos ieškokite štai čia:

http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2013/08/epoksidines-dervos-papuosalu-kursai.html

Japoniškų "temari" bumbulų siuvinėjimo kursai balandžio 19 d., šeštadienį, Vilniuje

Balandžio 19 d., šeštadienį, 13 val. Rankdarbių Mokykla kviečia į  "temari" bumbulų siuvinėjimo kursus.   
Kursų metu nuo pradžios iki galo padirbsim ir išsiuvinėsim vieną japonišką "temari" bumbulą. Raštus galima bus pasirinkti. 

Visos informacijos ieškokite štai čia:
http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2013/11/temari-bumbulu-kursai-vilniuje.html

"Frivolite" nėrinių kursai balandžio 18 d., penktadienį, Vilniuje

Balandžio 18 d., penktadienį 18 val Rankdarbių Mokykla kviečia į "frivolite" nėrinių kursus.

Kursų metu nersim norimus motyvus. Raštus galima bus pasirinkti.   Kviečiamos rankdarbių gerbėjos ir be patirties, ir patyrusios.
Visos informacijos ieškokite štai čia:

Mini tapybos ant šilko kursai (sagės, pakabuko, arba auskarų) balandžio 16 d., trečiadienį, Vilniuje.

Balandžio 16 d., trečiadienį, 18 val., Rankdarbių Mokykla kviečia į  mini tapybos ant šilko kursus: sagės, pakabuko arba auskarų. 

Kursų metu tapysime ant šilko ir iš gauto ruošinio gaminsime sagę, pakabuką arba auskarus.
Visos informacijos ieškokite štai čia:
http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2014/01/mini-tapybos-ant-silko-kursai-sages.html

Papuošalų vėrimo kursai gegužės 7 d., trečiadienį, 18 val, Vilniuje

Gegužės 7 d., trečiadienį, 18 val, Rankdarbių Mokykla kviečia į papuošalų vėrimo  kursus.


Natūralaus muilo gamybos kursai gegužės 20 d., antradienį, Vilniuje

Gegužės 20 d., antradienį, 18 val, Rankdarbių Mokykla kviečia į natūralaus muilo gamybos kursus.

Gaminsime natūralų muilą šaltuoju būdu iš augalinių aliejų ir šarmo. Kvepinsime jį norimų kvapų eteriniais aliejais, dažysim natūraliais priedais (kava, cinamonu, žolelėmis, natūraliais kosmetiniais moliais).


Užrašų arba receptų knygelės gamybos kursai gegužės 10 d., šeštadienį, Vilniuje, Justiniškėse

Gegužės 10 d., šeštadienį, 10 val.,Rankdarbių Mokykla kviečia į užrašų arba receptų knygelės kursus.
Kursų metų gaminsime knygelę "nuo"... "iki" - ir viršelį, ir vidinius puslapius. Jos viršelį sukursite pačios: jis gali būti visai kitoks, negu nuotraukoje - galbūt turit siuvinėtą nedidelį paveikslą arba gražaus austo audinio iš močiutės skrynios...  
Visos informacijos ieškokite štai čia:
http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2013/10/uzrasiniu-arba-receptiniu-kursai-spalio.html


Siuvinėjimo juostelėmis kursai gegužės 16 d., penktadienį Vilniuje

Gegužės 16 d., penktadienį, 18 val, Rankdarbių Mokykla kviečia į siuvinėjimo juostelėmis kursus.

Kursų metu  išmoksite pagrindinių siuvinėjimo juostelėmis gudrybių ir dygsnių bei apžvelgsime pritaikymo galimybės.
Visos informacijos ieškokite štai čia:
http://rankdarbiumokykla.blogspot.com/2013/10/siuvinejimo-juostelemis-kursai-spalio.html