2013 m. liepos 29 d., pirmadienis

Apie mane...

Sveiki,

esu Natalija Brancevičienė. 
Pirmiausia ir svarbiausia - kartu su vyru auginam 3 dukras: 9 metų Erika, 7 metų Emiliją ir 2 metuku Juną. Esam daugiavaikiai, kuo labai džiaugiamės :) Nes vaikai yra gyvenimo varikliai, neleidžiantys tupėti vietoje ir skatintys ieškoti ir bandyti kažką naujo. O aktyvūs ir kūrybingi vaikai (kaip mūsų) be eilinių kasdienių darbų dar ir reikalauja postūmio bei nuolatinio įkvėpimo. Tad pasinerdama į rankdarbių ir kūrybos gelmes, su savimi vis įtraukiu ir mūsų princeses. Jos įkvepia mane, o aš - jas. 
Apie išsilavinimą ir darbo patirtį...
1997-2002 studijavau VPU ir turiu pedagoginį išsilavinimą: edukologijos bakalauro laipsnį  ir mokytojos kvalifikaciją. Studijų laikais be pagrindinių mokslų papildomai lankiau keramikos ir floristikos užsiėmimus, t.p. akvarelės studiją.
2004-2010 dirbau žurnalo "Rankdarbių kraitelė" redaktore. 2010 gegužę išėjau motinystės atostogų iki 2012 liepos. Be pagrindinių redaktorės pareigų visus tuos metus rašiau straipsnelius - pamokėlės apie įvairias rankdarbių technikas, buvo išspausdinta nemažai mano autorinių darbų. O 2010 metų žiemą buvo išleista mano knyga "Mezginių apdaila".
Apie rankdarbius ir kitus pomėgius...
Mano didžiausia aistra yra tiesiog mokytis. Visko. Nesvarbu, prireiks gyvenime, ar ne. Nėra malonesnio dalyko už naujas žinias, patirtį ir atradimo džiaugsmą. Besimokydama ieškau savęs ir žengiu į priekį. 
Dar vienas dalykas, be kurio negalėčiau gyventi - rankdarbiai. Jie taip įsišaknijo mano širdyje, kad be jų neįsivaizduoju gyvenimo. Jie mano gyvenime nuo pat vaikystės. Tik dėl pirmos aistros (mokytis), nemanau, kad  kada nors užsiimsiu viena rankdarbių rūšimi. Kokias išbandžiau ir domiuosi? Man patinka nėrimas (paprastu vąšeliu, tunisienišku vąšeliu, nėrimas ant šakutės), mezgimas, siuvinėjimas (juodasis,  šilko juostelėmis, "kirmėlaitės" dygsniu, temari bumbulų siuvinėjimas), tapyba ant šilko, lipdymas (keramika, polimerinis molis, ore stingstančios masės), popieriaus darbai (origami, quilling technika, karpiniai, papje maše, skrapbooking), retai, bet karts nuo karto gimsta teddy meškiukai ir dar daug visko :) Favoritais visad liks mezgimas, nėrimas ir popieriaus darbai,  o kitų išmokstu, išbandau, atidedu į šoną kuriam laikui ir vėl grįžtu iš naujo ir su naujom jėgom :)
Iš naujų atradimų sau pačiai dar prie pomėgių galėčiau priskirti  (arba atskirti nuo tiesiog rankdarbių) silpnybę miniatiūroms (rankų darbo) ir fotografijai. Man patinka pastebėti,  žiūrėti ir matyti mažus dalykus: įprasto dydžio pamatai ir pasakai: "Aha, gražu", o miniatiūras - "Oho, gražuuu, ir kaip taip padaro... ir sugebėk tu kad nori... o čia va pažiūrėk, ir dar čia, ...." ir dar šimtai klausimų :). Todėl ir fotografijoje labiausiai žavi makro nuotraukos.